Evenement

01 November 2023 - Alkmaar

AFAS Stadion
Stadionweg 1 , 1812 AZ Alkmaar

Behoud is het nieuwe werven
De hele branche heeft er last van; het schreeuwende tekort aan werknemers. Wat kunnen we doen om leerlingen en vakmensen te behouden voor het werken in de techniek? En wat kun jij als praktijkopleider doen? Tijdens de Praktijkopleidersdagen wordt een interactief én inspirerend programma aangeboden over dit onderwerp. Met sprekers, diverse workshops en netwerkmomenten. Alles om aan het einde van de middag boordevol inspiratie én kennis huiswaarts te keren.

Keynote Speaker Paul Smit

Paul Smit is de keynote speaker voor de praktijkopleidersdagen in het najaar van 2023.

Het vinden van mensen met talent en passie is in deze tijd een uitdaging. En heb je ze eenmaal gevonden, hoe zorg je dan dat ze ook blijven? Dat legt filosoof en cabaretier Paul Smit op humoristische wijze uit in zijn presentatie ‘Anders Kijken’. Paul schreef 13 boeken over filosofie en neurowetenschap en is een van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Hij gaat in op de vraag: Wat maakt dat mensen ’s ochtends met plezier naar hun werk of studie gaan? Wat gebeurt er in ons brein en welke elementen zijn belangrijk als het gaat om werk- en leerplezier?

Programma
9:30
Inloop
10:00
Opening
10:05
Plenaire workshop Koffie en Bubbels
11:15
Pauze
11:30
Fondsensessie
12:15
Lunchbuffet
13:00
Workshop Ronde 1
14:00
Workshop Ronde 2
15:00
Pauze
15:15
Keynote Paul Smit
16:15
Afsluiting
Workshops
P
Generatieproeverij - Koffie en Bubbels
Ontdek de kracht van generaties op de werkvloer. Babyboomers, generatie X-ers, generatie Z-ers en de millennials. Verschillende opvattingen, werkmethoden en ideeën. Dit is allemaal heel dynamisch, maar het zorgt af en toe ook voor frictie. De jongeren moeten zich in een keurslijf wringen. De ouderen moeten bijblijven met de laatste trends. Tenminste, als ze niet buiten de boot willen vallen. Met een beetje inlevingsvermogen in de andere generatie maak je het een stuk leuker. Zo kan iedereen effectief werken! In deze interactieve workshop krijg je inzicht in de verschillende generaties en de vooroordelen die er leven over de verschillende generaties. Ook krijg je inzichtelijk waar generaties energie van krijgen en waar de energie lekt. Bovendien geeft het je stof tot nadenken over de opvattingen en handelwijzen van de verschillende generaties en de impact daarvan op o.a. communicatie en samenwerken.
A
Binden en boeien van studenten - S-BB
Er valt nog veel te winnen in het behouden van studenten binnen leerbedrijven. De cijfers wijzen uit dat een substantieel deel van de studenten de opleiding niet binnen de gestelde termijn afrondt. De vraag is hoe de student geboeid en gemotiveerd blijft. Wat kunt u als praktijkopleider doen om een student nog beter te begeleiden en vooral te boeien en te binden aan het bedrijf. Tijdens deze interactieve workshop gaat u samen met collega opleiders en onder leiding van een workshopleider aan de slag om te zorgen dat de studenten uw bedrijf vinden maar nog veel belangrijker na afronding van de opleiding blijven.
B
De kracht van een nieuwe start - Recroot
Haal het beste uit je nieuwe teamleden met deze onboarding-workshop. Wanneer je je nieuwe medewerkers verwelkomt met een goed inwerkprogramma, dan zijn ze sneller productief, meer betrokken en voelen ze zich sneller thuis. Daarnaast blijven ze langer bij je werken en hebben ze minder last van stress. Allemaal goede redenen om met onboarding aan de slag te gaan. Ontdek nu de kracht van onboarding en geef je team een vliegende start! Registreer je vandaag nog en pluk de vruchten van een succesvol inwerkproces. Kijk hoe andere bedrijven dit op een creatieve manier aanpakken. Als deelnemer ga je naar huis met concrete tips en verbeterpunten die je helpen om technische talenten een ervaring te geven die de verwachtingen overtreft.