Evenement

12 Oktober 2023 - Regio-event Flevoland

ROC van Amsterdam Flevoland
Straat van Florida 1, 1334 PA Almere

Praktijkopleidersdag ‘Flevoland loopt voorop in de techniek’

Voor praktijkopleiders en begeleiders in de bouw, automotive, smart technologie, metaal-, installatie-, elektro-, en koudetechniek.

Op 12 oktober 2023 organiseren wij (A+O Metalektro, OOM, Wij Techniek, ROC van Amsterdam Flevoland, STO Almere, Bouwend Nederland, Innovam, Gemeente Almere en S-BB) een regionale praktijkopleidersdag speciaal voor jou als praktijkopleider (-begeleider). Het evenement begint om 16.00 uur en zal afgesloten worden met een netwerkborrel rond 20.30 uur. Wij nodigen je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Thema: Flevoland loopt voorop in de techniek

De hele branche heeft er last van; het schreeuwende tekort aan werknemers. Wat kunnen we doen om leerlingen en vakmensen te behouden voor het werken in de techniek? En wat kun jij als praktijkopleider doen? Tijdens deze Praktijkopleidersdag wordt een interactief én inspirerend programma aangeboden over dit onderwerp. Met sprekers, diverse workshops en netwerkmomenten. Alles om aan het einde van de dag boordevol inspiratie én kennis huiswaarts te keren.

Programma
15:30
Inloop
Ontvangst en registratie deelnemers
16:00
Opening en Plenaire sessie
Koffie en bubbels - Generatieproeverij Ontdek de kracht van generaties op de werkvloer. Babyboomers, generatie X-ers, generatie Z-ers en de millennials. Verschillende opvattingen, werkmethoden en ideeën. In deze interactieve workshop krijg je inzicht in de verschillende generaties en de vooroordelen die er leven over de verschillende generaties. Ook krijg je inzichtelijk waar generaties energie van krijgen en waar de energie lekt.
17:15
Dinerbuffet
18:45
Workshops ronde 1
19:30
Workshops ronde 2
20:15
Afronding programma
20:30
Netwerkborrel
Workshops
A
S-BB - Binden en boeien van studenten
Er valt nog veel te winnen in het behouden van studenten binnen leerbedrijven. Tijdens deze interactieve workshop ga je samen met collega praktijkopleiders en onder leiding van een workshopleider aan de slag om te zorgen dat de studenten jouw bedrijf vinden, maar nog veel belangrijker na afronding van de opleiding in dienst blijven.
B
Recroot - De kracht van een sterke start
Wanneer je je nieuwe medewerkers verwelkomt met een goed inwerkprogramma, dan zijn ze sneller productief, meer betrokken en voelen ze zich sneller thuis. Daarnaast blijven ze langer bij je werken en hebben ze minder last van stress.
C
Gemeente Almere - Wat is er nog meer nodig om praktijkbegeleiding op de werkvloer toegankelijk te maken
Veel bedrijven ervaren een tekort aan praktijkbegeleiders. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende praktijkbegeleiding op de werkvloer mogelijk is, zodat meer lokaal en regionaal talent kan doorstromen naar het bedrijfsleven? In deze interactieve workshop gaan we met elkaar in gesprek wat er nodig is om dit te realiseren, hoe we dit met elkaar zouden kunnen organiseren en welke rol de overheid hier mogelijk in zou kunnen spelen.
D
ROC van Amsterdam Flevoland - Examinering
Weten hoe je je student zo goed mogelijk kunt begeleiden richting de examens en afstuderen. Volg de Workshop Examinering van Farid Boundati om inzicht te krijgen in het proces zodat je de juiste vragen kunt stellen en de juiste hulp kunt bieden.
E
ROC van Amsterdam Flevoland - Toekomstgericht Techniek Onderwijs
Het ROC van Almere heeft zestig technische opleidingen samengevoegd. De opleidingen zijn als vol- en als deeltijd-variant te volgen en soms zelfs als een certificeerbare eenheid. Versnellen, verbreden, vertragen, maatwerk optima forma. Wil je weten hoe wij dit doen kom dan naar de Workshop “Toekomstgericht Techniekonderwijs”.
F
STO Almere - STO Sterk Techniek Onderwijs
Het technische bedrijfsleven zit te springen om vakmannen en vakvrouwen. Graag gaan we in gesprek met het bedrijfsleven op welke manier we leerlingen uit primair en voortgezet onderwijs goed inzicht kunnen geven wat de wereld van techniek inhoudt. We nemen je mee wat nu al georganiseerd wordt op PO en VO, en willen graag met elkaar kijken op welke manier we elkaar kunnen versterken en kijken waar kansen liggen om leerlingen uit het PO en VO enthousiast te maken voor de wereld van techniek.