Evenement

29 Oktober 2020 - Webinar: Workshop 1

Meld je aan om de link te ontvangen

De begeleider maakt het verschil

Praktijkopleidersdagen 2020

In verband met Covid-19 zijn alle fysieke praktijkopleidersdagen uitgesteld naar 2021.

Dit jaar organiseren we 3 webinars / workshops speciaal voor jou als praktijkopleider. In elke webinar staat 1 onderwerp centraal. Dit zijn de data van alle webinars / workshops:

29 oktober: Webinar / Workshop 1: De begeleider maakt het verschil
19 november: Webinar / Workshop 2: nog niet bekend
10 december: Webinar / Workshop 3: nog niet bekend

Webinar / Workshop 1
Datum: 29 oktober 2020
Tijd: 10.30 – 11.15 uur
Titel workshop: De praktijkopleider maakt het verschil
Workshopleider: Chris Meijnen

Inhoud workshop

Maak jij het verschil als praktijkopleider? Als praktijkopleider ervaar je namelijk dat jij het verschil kan maken tussen een succesvolle stage- of inwerktraject, want jij bent de belangrijkste schakel tussen de leerling (of nieuwe collega) en de te leren taken en de cultuur van het bedrijf.

Wat is bepalend voor een succesvolle begeleiding en wie zijn de hoofdrol spelers?

Wist je dat de eerste indruk die jij als begeleider hebt, in grote mate bepaalt hoe jij deze medewerker gaat begeleiden én in hoeverre deze persoon succesvol zal zijn binnen het bedrijf?

Iedereen heeft namelijk te maken met vooroordelen. Maar wat is de impact van die vooroordelen op de begeleiding? En hoe kan het toch dat iemand het maar niet wil snappen? Je hebt het al 10x uitgelegd, maar het wordt niet opgepakt. Wat doe je als iemand niet gemotiveerd lijkt te zijn? Kan jij iemand motiveren? En zo ja ………… hoe dan? Of kun jij een jonge medewerker leren reflecteren?

Tijdens deze workshop zijn dit de items die voorbijkomen. Ook gaan we live chatten, kun je al je vragen stellen en hebben we quizvragen of stellingen die we je voorleggen.

Wil jij jezelf beter leren kennen of leren om aspecten te herkennen? Log dan in op 29 oktober en maak het verschil!

Chris Meijnen

Chris Meijnen is jaren werkzaam geweest in het onderwijs (MBO). Daar ontdekte hij dat het leren in de praktijk het meest effectief werkte voor zijn leerlingen. Zijn leerlingen leerden namelijk meer tijdens de stage dan in zijn les! Heel confronterend, maar waar! Vanaf dat moment is Chris gaan werken als begeleider op de werkvloer en later als opleidingscoördinator bij een machinebouwer waar hij onder andere opleiding- en inwerkprogramma’s ontwikkelde.

Vandaag de dag is zijn motto nog steeds: ‘Leren door Doen. Van Doen kun je Leren!’

Daarnaast is hij coach en mentor en geeft hij trainingen over dit onderwerp. Hij is er namelijk van overtuigd dat goede begeleiding het verschil kan betekenen binnen het bedrijf.