Evenement

30 Juni 2022 - Webinar

Meld je aan om een link te ontvangen

Instroom en behoud; de kracht van de praktijkopleider

Donderdag 30 juni om 10.30 – 11.30 uur.

Praktijkopleidersdagen en Webinars
In 2022 gaan wij (A+O Metalektro / OOM / Wij Techniek) fysieke praktijkopleidersdagen én twee webinars organiseren. De data van de fysieke praktijkopleidersdagen volgen zodra deze bekend zijn. Dit zijn de data van de webinars:
– 19 mei: De meerwaarde van Training Within Industry (TWI)
– 30 juni: De meerwaarde van een goede praktijkbegeleiding

Inhoud online workshop
In dit webinar gaan we in op jouw positie; de positie van de praktijkopleider. Wat heb jij nodig om de begeleiding goed in te vullen en welke faciliteiten en randvoorwaarden zijn belangrijk? We bespreken twee hoofdzaken: wat levert een goede begeleiding op en hoe krijg je als praktijkopleider meer tijd en prioriteit. We kijken ook naar welke instrumenten je als praktijkopleider in handen moet hebben want met vakmanschap, kennis en kunde alleen, ben je er nog niet. Je moet kunnen overtuigen met argumenten, maar ook met bewijzen. Daarom gaan we aan de slag met een kosten-baten analyse waarmee je je argumenten omzet in harde euro’s! Je zult zien dat uit deze analyse blijkt dat investeren in een goede praktijkopleiding financieel rendabel is. En deze tool reiken we je ook aan na het webinar, want goed onderbouwde financiële argumenten kunnen doorslaggevend zijn. We sluiten af met tips die je verder kunnen helpen om je leidinggevende te overtuigen dat het investeren in goede begeleiding loont.

Peter Jacobs
Zijn motto: een organisatie dient voorwaarden te scheppen zodat de ontwikkeling en motivatie van de medewerker ingezet wordt voor het succes van de organisatie!

Peter is al ruim 15 jaar verbonden aan de technische O&O fondsen in verschillende rollen onder andere als regio- en bedrijfsadviseur en workshopleider. Voor een private opleider heeft hij een cursus Praktijkopleider ontwikkeld. Onlangs heeft hij een boek geschreven over HR analytics. Hierin gaat hij in op de kwantitatieve aspecten, de getallen achter het personeelsbeleid.