23 juni
Hotel Zuiderduin
Egmond aan Zee

programma

12.30
Ontvangst / Registratie
13.00
Opening
13.15
Fondsen subsessie
14.15
Pauze / Netwerken
14.30
Workshop Ronde 1
15.45
Pauze / Netwerken
16.00
Workshop Ronde 2
17.15
Keynote Speaker Robin van Galen Hij trainde drie jaar intensief met de Nederlandse waterpolodames. Het maken van keuzes, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en ambitie zette het proces in gang dat leidde naar Olympisch Goud! Robin vertelt over zijn rol als coach, inspirator en lotgenoot. Na zes jaar als bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen te hebben gefungeerd, is Robin nu commercieel directeur van de KNZB. Robin presenteert met flair, humor en passie over het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken en ambitie komen aan bod. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen spreekt veel mensen aan.
18.15 - 19.30
Borrel / Buffet

workshops

Keuze uit een gevarieerd aanbod aan workshops
Een gevarieerd aanbod aan workshops met direct toepasbare tips. Lees meer over welke workshops je allemaal kunt volgen en bedenk aan welke 2 jij wilt deelnemen. Jouw keuze kun je aangeven in het online aanmeldformulier. Bedenk ook wat je reservekeuze is als een workshop vol zit.

A
Inzicht in Talent In deze workshop krijg je als praktijkbegeleider inzicht in het talent van je leerlingen. Uitgangspunt is dat ieder mens, dus ook iedere leerling, talenten heeft en dat mensen zich het best ontwikkelen als ze werk doen dat in lijn ligt met hun talenten, capaciteiten en competentie. We leren je in deze workshop hoe drijfveren, talenten, gedrag en competenties met elkaar samenhangen. En hoe jij kunt onderzoeken welke talenten jouw leerlingen hebben, wat jij als praktijkbegeleider kunt doen om haar/hem meer in haar/zijn kracht te zetten en effectiever te begeleiden.
B
Motiveren = verbinden + uitdagen + bekrachtigen Je kunt je niet meer voor deze workshop inschrijven.
C
Methodisch begeleiden Hoe moet je adequaat observeren en luisteren om een leerling duidelijk te maken wat je van hem / haar verwacht? Hoe geef je feedback, bespreek je het gedrag en wat heeft de leerling van jou nodig? Hoe leerde jij zelf vroeger en sluit jouw stijl van begeleiden aan bij wat de leerling nodig heeft? In de workshop ‘methodisch begeleiden’ nemen we dit onder de loep en bespreken we tips hoe het misschien anders kan om een groter effect te krijgen. De workshop biedt ook ruimte voor een actieve inbreng en gaan we met elkaar aan de slag.
D
Modulair Onderwijs Het beroepsonderwijs wordt flexibeler. Dit komt mede doordat we het modulair kunnen maken. De vraag is alleen waar de technische bedrijven behoefte aan hebben. Wat moet een mbo-leerling kennen en kunnen? Heb jij een mening over het kennis- en kundeniveau van een mbo-leerling? Praat en bepaal mee tijdens deze workshop!
E
Een collega (of leerling) met een verhoogde prikkelverwerking? Deze workshop helpt je om effectiever samen te werken met een collega (of leerling) die een stoornis heeeft bij de prikkelverwerking zoals bijvoorbeeld ADHD of een stoornis in het autistische spectrum. We laten je kennismaken met een stukje psycho-educatie: wat kan de invloed van een stoornis in de prikkelverwerking zijn op je persoonlijk functioneren? Daarnaast maken we een vertaling naar de praktijk: hoe kun je als collega (of praktijkbegeleider) ondersteunend zijn in het leerproces van deze collega (of leerling)? Waar loop je tegenaan en welke mogelijkheden zijn er om de communicatie soepeler te laten verlopen?
F
Hybride Techniekopleider én leerlingen leren leren Tijdens deze combinatieworkshop komen twee onderwerpen aan de orde: ‘de Hybride Techniekopleider’ en ‘Hoe leer je een leerling leren’. Heb jij weleens nagedacht over het Hybride docentschap: wat is het en hoe word je het? Wil je daarnaast leren wat verschillende manieren van leren zijn, hoe je deze herkent en als praktijkbegeleider positief kunt beïnvloeden? Dan is deze workshop voor jou bedoeld!
G
Objectief Beoordelen Het begeleiden van leerlingen heeft zijn uitdagingen. Er wordt veel van u gevraagd als praktijkopleider en natuurlijk doet u uw uiterste best om alles in goede banen te leiden, maar u heeft behoefte aan een ruggensteuntje. Deze workshop biedt dat. We gaan praten over het voeren van voortgangsgesprekken, ontwikkelingsgericht beoordelen en we gaan aan de slag met het stellen van vragen, luisteren, samenvatten en doorvragen. Een praktische workshop waarbij de praktijkopleider van nu handvatten krijgt om een leerling objectie en waardevrij te beoordelen.

aanmelden

Ja, ik doe mee!
Ga naar het online inschrijfformulier.

Privacy Statement

aanmelden

Locatie

Zeeweg 52
1931 VL
Egmond aan Zee
plan route