20 juni
AFAS Stadion
Alkmaar

programma

12.30
Ontvangst
13.00
Opening en Keynote Speaker: Lucia Rijker Kickbokser en actrice Lucia Rijker werd ooit ‘de gevaarlijkste vrouw ter wereld’ genoemd. Tegenwoordig coacht zij onder andere kansarme jongeren, waarbij zij haar eigen achtergrond als inspiratiebron gebruikt. Haar motto: ieder mens is uniek en kan een waardige bijdrage leveren aan deze samenleving. Zie de omgeving als spiegel en zet boosheid, onverschilligheid of tegenslag om in groeimogelijkheden! Met haar verleden is Lucia als geen ander in staat om je te leren focussen, en door de grens op te zoeken het beste in jezelf naar boven te halen.
14.00
Pauze en netwerken
14.30
Workshops - ronde 1 (keuze uit 5 workshops)
15.30
Workshops - ronde 2 (keuze uit 5 workshops)
16.30
Pauze en netwerken
17.00
Wat kunnen de opleidingsfondsen voor jou betekenen?
17.45
Afsluiting
18.00 - 19.30
Buffet

workshops

Keuze uit een gevarieerd aanbod aan workshops
Een gevarieerd aanbod aan workshops met direct toepasbare tips. Lees meer over welke workshops je allemaal kunt volgen en bedenk aan welke 2 jij wilt deelnemen. Jouw keuze kun je aangeven in het online aanmeldformulier. Bedenk ook wat je reservekeuze is als een workshop vol zit.

A
Waarderend coachen In zestig minuten krijg je een spoedcursus ‘Waarderend coachen’. Wat zijn de basisregels van deze speciale vorm van coaching? En wat kun je ermee bereiken in de begeleiding van jouw leerlingen? Om te ervaren hoe het is om op deze manier te coachen én gecoacht te worden, oefen je samen met de andere deelnemers aan de hand van korte, praktische opdrachten. Op deze manier leer je de basis van het waarderend coachen, om jouw leerlingen te helpen steeds zelfverzekerder en zelfstandiger te worden.
B
Gesprekstechnieken van een coach Voor de begeleiding is het cruciaal dat de coach en de leerling zeer goed met elkaar communiceren. Zo kan de coach de leerling beter begrijpen, een vertrouwensband met hem/haar opbouwen en de leerling stimuleren om in actie te komen. Welke gesprekstechnieken zijn hierbij belangrijk om te kennen en te kunnen toepassen? Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met weerstand, of een leerling een spiegel wilt voorhouden?
C
Coach je leerling Welke lastige situaties kom jij tegen in gesprekken met jouw leerlingen/jonge vaklieden? En hoe voer je een gesprek op een coachende manier? Wat werkt hierbij wel en wat absoluut niet? Samen met professioneel opgeleide jongerenacteurs gaan we praktisch aan de slag met rollenspellen. Aan de hand van het regiemodel spelen we situaties uit de praktijk zijn en gaan we op zoek naar wat het best werkt. Je verlaat deze workshop met nieuwe inzichten op het gebied van technieken en gesprekken voeren met jongeren. Én met een concrete tip en top voor de toekomst.
D
Welke koers vaar jij als praktijkopleider? Als praktijkopleider houd jij je bezig met de ontwikkeling van jongeren en/of (nieuwe) medewerkers, maar denk je ook na over je eigen loopbaan? De ontwikkelingen in de sector gaan snel… laat jij het maar gebeuren, of houd je de regie over je loopbaan liever zelf in de hand? In deze workshop maak je kennis met de Koerskaart, die je bewust maakt van de veranderingen in de sector en je laat nadenken over hoe je bezig kunt zijn met je eigen ontwikkeling.
E
O-Zone O-Zone is hét online leer- en ontwikkelingsplatform voor de techniek: laagdrempelig en herkenbaar. To the point met op maat gesneden toegankelijke informatie, die direct toepasbaar is in de praktijk. Medewerkers ontwikkelen zich sneller en beter met de kennis die zij op dat moment nodig hebben. Deze workshop laat zien hoe O-Zone werkt en wat de mogelijkheden zijn.

aanmelden

Ja, ik doe mee!
Ga naar het online inschrijfformulier.

Privacy Statement

aanmelden

Locatie

Stadionweg 1
1812 AZ
Alkmaar
plan route