1 nov
TechniekHuys
Veldhoven

programma

12.30
Ontvangst
13.00
Opening Dieter Möckelmann (Keynote Speaker): Mobiel internet, sociale media en tablets, we houden ze niet buiten de deur. Jonge mensen omarmen deze als eersten. Maar ook de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs staan niet stil. Welke beroepen zijn er over tien jaar en wat zijn de eisen die er aan de vakmensen van de toekomst worden gesteld? Bij Dieter Möckelmann is trendwatcher en trainer. Hij neemt je mee in de snel veranderende arbeidsmarkt en laat je zien wat de impact van technologie en digitalisering is op het onderwijs en het bedrijfsleven.
14.00
Pauze en netwerken
14.30
Workshopronde 1
15.30
Workshopronde 2
16.30
Pauze
17.00
Wat kunnen de opleidingsfondsen voor jou betekenen?
17.45
Afsluiting
18.00 - 19.30
Borrel en buffet

workshops

Keuze uit een gevarieerd aanbod aan workshops
Een gevarieerd aanbod aan workshops met direct toepasbare tips. Lees meer over welke workshops je allemaal kunt volgen en bedenk aan welke 2 jij wilt deelnemen. Jouw keuze kun je aangeven in het online aanmeldformulier. Bedenk ook wat je reservekeuze is als een workshop vol zit.

A
Zó begeleid en motiveer je jonge medewerkers! Je kunt je niet meer voor deze workshop inschrijven.
B
Nieuwe bedrijfstechnologieën opnemen in het onderwijs Wat kan ik als praktijkopleider bijdragen om nieuwe bedrijfstechnologieën op te laten nemen in het onderwijs? Er is meer mogelijk dan u denkt! Als voorbeeld laten we een bedrijf zien dat expertise over robotlassen inpast in de opleiding Metaalbewerker niveau 2 en 3 op het ROC. Jouw inbreng als praktijkopleider is hierbij van groot belang. Tijdens deze workshop bespreken we een aantal voorbeelden en geven wij je handvatten om concreet aan de slag te gaan.
C
Meiden en techniek: een hele logische combinatie Het zijn nog steeds voornamelijk jongens die instromen in technische (MBO)opleidingen en in technische bedrijven. Maar waarom zouden we de helft van de jongeren doelgroep vergeten? Wordt het niet eens tijd om te kijken hoe we meer meisjes kunnen interesseren voor techniek? Wil jij weten hoe je meer vrouwelijke leerlingen kunt werven én vooral behouden voor de techniek? Meld je dan aan voor deze workshop. Met actuele feiten, inzichten en tips & tricks leer je wat jij en je bedrijf morgen anders kunnen doen om meisjes te begeleiden in hun technische loopbaan.
D
Docentenstages, smeerolie tussen school en bedrijf!? Elektrische auto’s, robotisering, duurzame installaties in de energiewereld, 21st century skills. Deze enerverende wereld vraagt om andere manieren van leren, waarin samenwerking tussen scholen en bedrijven cruciaal. Welke rol hebben docentenstages en hoe organiseer je dat dan? In deze workshop worden ervaringen met docentenstages gedeeld en ga je met de andere deelnemers aan het werk om de optimale stage vorm te geven.
E
De coachende praktijkopleider Je kunt je niet meer voor deze workshop inschrijven.
F
O-Zone O-Zone is het online leer- en ontwikkelingsplatform voor de techniek: laagdrempelig en herkenbaar! To-the-point met op maat gesneden toegankelijke informatie die direct toepasbaar is in de praktijk. Medewerkers ontwikkelen zich sneller en beter met de kennis die zij op dat moment nodig hebben. Deze workshop laat zien hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn.

aanmelden

Ja, ik doe mee!
Ga naar het online inschrijfformulier.

Privacy Statement

aanmelden

Locatie

De Run 4250
5503 LL
Veldhoven
plan route