25 sept.
ROC Scalda
Vlissingen

programma

16.30
Welkom
16.40
Workshops A en B
18.00
Diner
18.45
Kwalificerend beoordelen Gegeven door Scalda
19.45
Afsluitende borrel

workshops

Workshops voor de beginnende en de ervaren praktijkopleider
De workshop 'Ik ben praktijkopleider geworden, wat nu?' gegeven door ROC Scalda, is voor de beginnende praktijkopleider en workshop 'De coachende praktijkopleider', die gegeven wordt door de fondsen is voor de ervaren praktijkopleider.

A
Ik ben praktijkopleider geworden, wat nu? Tijdens deze korte workshop krijgen de praktijkopleiders informatie over: 1. De rol, taak en verantwoordelijkheden van het leerbedrijf, de praktijkopleider, school en SBB. 2. Hoe op een goede manier kennis te maken met een leerling, zodat je weet wat de student al kan en wat hij wil leren. 3. Het BPV Protocol: afspraken over wie wat doet tijdens de beroepspraktijkvorming. 4. Het BPV-plan. 5. Hoe een goede instructie te geven, te motiveren, bij te sturen en feed back te geven. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname, welke opgenomen wordt in het dossier bij het examenbureau van Scalda.
B
De coachende praktijkopleider Voor de begeleiding is het cruciaal dat de coach en de leerling zeer goed met elkaar communiceren. Zo kan de coach de leerling beter begrijpen, een vertrouwensband met hem/haar opbouwen en de leerling stimuleren om in actie te komen. Welke gesprekstechnieken zijn hierbij belangrijk om te kennen en te kunnen toepassen? Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met weerstand, of een leerling een spiegel wilt voorhouden?
Kwalificerend beoordelen Leerbedrijven zijn samen met het ROC verantwoordelijk voor de eindbeoordeling. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? Waar moet een opdracht aan voldoen? Waar moeten de praktijkopleiders op letten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt e.e.a. toegelicht. Tijdens dit onderdeel wordt de groep opgesplitst in Werktuigbouwkunde / Metaal en Elektro.

aanmelden

Ja, ik doe mee!
Ga naar het online inschrijfformulier.

Privacy Statement

aanmelden

Locatie

Edisonweg 4a
4382 NW
Vlissingen
plan route