Praktijkopleidersdagen

Wil jij als vakman of vakvrouw je vaardigheden inzetten om leerlingen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen, te begeleiden bij hun opleiding en te enthousiasmeren voor een vak binnen de technische installatiebranche? Dan zijn de Praktijkopleidersdagen wat voor jou!

De technische fondsen Wij Techniek, A+O Metalektro en OOM organiseren gezamenlijk de Praktijkopleidersdagen, speciaal voor jou als praktijkopleider.

De hele branche heeft er last van; het schreeuwende tekort aan werknemers. Wat kunnen we doen om leerlingen en vakmensen te behouden voor het werken in de techniek? En wat kun jij als praktijkopleider doen? Tijdens de Praktijkopleidersdagen wordt een interactief én inspirerend programma aangeboden over dit onderwerp. Met sprekers, diverse workshops en netwerkmomenten. Alles om aan het einde van de middag boordevol inspiratie én kennis huiswaarts te keren.

Wat leer je tijdens de praktijkopleidersdagen?
Tijdens de Praktijkopleidersdagen leer je hoe je leerlingen begeleidt bij hun opleiding en hoe je ze enthousiast maakt voor het vak. Je neemt deel aan verschillende sessies en workshops met direct toepasbare tips. Het doel van deze dagen is om praktijkopleiders te informeren en te inspireren, maar vooral ook om praktijkopleiders ervaringen met elkaar uit te laten wisselen.

Voor wie zijn de Praktijkopleidersdagen bedoeld?

De Praktijkopleidersdagen zijn geschikt voor alle vakmensen die al leerlingen begeleiden of leerlingen willen gaan begeleiden.